Medlemsfoto

KARATS RESAN 2023

Årets resa lockade 9 st fiskesugna medlemmar. Som tidigare så bjöds det på trevligt sällskap och roligt fiske. Dessutom genomfördes KM-Gädda (CR tävling). Bifogar lite foton från resan.

Karats sjö 2022

2019 var senast klubben besökte Karats för en trevlig fiskehelg för medlemmarna. Årets resa lockade 10 medlemmar att ansluta. Som vanligt var tre personer mera ivrig att komma iväg så de for iväg på torsdag morgon.

Väl framme vid naturhamnen och sjösättningsrampen konstaterades att SMHIs prognos stämde in. 20m/s i västliga vindbyar skapade stora vågor över hela sjön eftersom den ligger i väst-öst riktning. Fick besked av Jokkmokk JoF att ett sällskap inte tar sig från Laxholmen vilket fick oss att fundera.

Beslutet blev, vi åker och försöker hitta ett säkert sätt att fiska oss fram till stugan. Resan blev bra guppig och när vattnet slog in i båten med hjälp av den hårda vinden var det som att bli vattenblästrad.

Packningen lastades ur till stugan och där efter med lite lättare båt gav vi oss ut igen. Fisken var verkligen svårflörtad, några abborrar och småöringar ville dock vara med och leka. På kvällen mojnade det så pass att det gick att prova väster ut på sjön, resultatet var dock det samma.

Fredag vaknade vi av att vinden tagit fart igen och vi lade upp en plan. Redan efter 5min trolling hittade vi stor abborre, Robban började med en på 8hg och sedan kom flera över halv kg, beten var wobbler i olika färger.

Senare på eftermiddagen anslöt de 7 andra kompisarna med hyrda båtar. Fisket fortsatte med att abborren var mest på hugget, några enstaka små öringar nappade men fick gå tillbaka för att växa till sig. Gäddan började också ta ton, 3st mycket stora gick på men lossades i vattnet vid båt, gissningen var att de låg någonstans över 5-6kg. PO fick då en öring som vi mätte till 41 cm men i bilen på vägen upp läste PO reglerna och informerade oss att det är 50cm vilket vi tyckte var en rejäl höjning av måttet. Så den fiske åkte tillbaka i sjön. Senare på kvällen läste vi reglerna igen och kunde konstatera att 50cm gällde för Lax, så kan det gå när inte haspen är på…..

Lördag morgon vaknade vi till en mycket vacker dag, solen sken och sjön låg som en spegel. Kl1000 gick startskottet för klubbmästerskapet i Gädda, en 4tim CR tävling. Det var inte många gäddor som krokades, tror det var 9st, 4st av dessa rapporterades in efter foto och vägning.

Klubbmästare Gädda 2022 blev Bo Perdal med en gädda som vägde 4,47kg.

Efter tävlingen var alla sugen på den årliga korvgrillningen så samtliga båtar strävade in mot laxholmen. Efter maten fortsatte fisket framåt 7 snåret på kvällen.

Som ofta gjorts bid tidigare resor samlades alla vid stuga 5 för att ljuga lite om hur stora fiskar de fått, sittsår och annat roligt, kan lova att det är lätt att få skrattkramp när man är med detta gäng.

Sedan kom det alla väntat på, BASTU…..

Söndag var också gynnsamma väder förhållanden. Frågan är nu, ska vi få någon godkänd Öring? Återigen var det storfiskaren (198cm) Robban som blev först, inte superstor men över tillåtna 35cm. Sedan fortsatte det med stor abborre och småöringar. Leffe och Robban hade troligen stor öring på men släppte. Kl1300 kände vi alla att det var dags att ge sig iväg hemåt så det var bara att dra upp båten och bege sig.

Stort tack till sportfiskeklubben som bjuder medlemmar som vill på sådan fin resa.

Prova på Mete norra hamn Luleå 2022

Vi var redo att trotsa vädrets makter som prognostiserade regnoväder men oj så bra det blev. Lätta vindar,sol och massor av glada människor i omlopp.

Eftersom alla karuseller och matstånd hade ny placering så var starten lite långsam med fiskesugna barn. Vi sände då ståtlige Robban upp i folkvimlet med några givaway metspön som Robban gav till några barn och informerade att vi har ett prova på mete på kajen.

Vildakidz informerade samtidigt där dom höll hus i Stadsparken att vi hade Prova på mete i norra.

Det gav resultat, vipps så strömmade barn och föräldrar till och det hela var igång.

Fisken var lite svårflörtad men upp kom det en och annan stor abborre och fläsk mört.

Som alltid så finns inget härligare att se när barnen får en fisk, glädjen är total. Och för många är det första fisken de drar upp. Bara glädje.

Alla barn som fick fisk och de som hade mindre tur med nappandet fick ett fint metspö.

Tack för en fin fiskedag
Sportfiskeklubben i Luleå

Sidor